brendijs

Brendiju parasti sauc par stipro alkoholisko dzērienu, atkarībā no tā šķirnes alkohola saturs tajā svārstās no 40% līdz 60%. Ja mēs piešķiram pareizo brendija klasifikāciju, tad šī ir vesela alkoholisko dzērienu kategorija, kam raksturīga līdzīga ražošanas tehnoloģija. Piemēram, brendijs ietver franču konjaku un armanjaku, ko tradicionāli gatavo no vīnogām, un augļu kalvadosu, grapu, plūmju brendiju.

Ražots ar dubultu destilāciju no vīnogu sulas un izturēts mucās vismaz 30 mēnešus.

Stiprs spirts, kas ražots, destilējot balto vīnogu vīnu Gaskoņas provincē.

Ābolu vai bumbieru alkoholiskais dzēriens.

To iegūst, destilējot sidru un izturot spirtu ozolkoka mucās.

(itāļu — Grappa)

Itāļu degvīns, ko gatavo no vīna vīnogu nogulsnēm,

kas iegūtas pēc presēšanas.